18:00

AIK FF 10

Referat: IF Brommapojkarna 16 - AIK FF 10

En riktig kämpaseger

För motståndet idag stod AIK 06 Akademi och matchen spelades i inomhushallen på Spånga IP. Det visade sig direkt att de var duktiga på att rulla bollen och vi fick jobba oerhört hårt för att se till att de inte kom till farliga målchanser. AIK hade bollen mest och vi fick jaga och vi hade svårt att låsa fast spelet på offensiv planhalva. En bit in i matchen kom AIK till ett bra skottläge men Gurra gjorde en fin räddning på väg upp mot krysset. Vi kom väldigt ofta fel i positionerna vilket gjorde att killarna fick springa massor och flera av spelarna kom och bytte före vi ropade för byte (vilket är väldigt ovanligt). Det säger en del om hur mycket de jobbade. I 16:e minuten sparkade Gurra ut en lång utspark som studsade över AIK's mittfält och Fille nyttjade sin fysik och tryckte sig emellan två backar och smällde in 1-0. Väldigt snyggt och oerhört orättvist. Det var också ställningen i paus.
Inför andra pratade vi om att starta från rätt sida och våga hålla bollen och se till att passningarna gick fram till våra medspelare. Dessutom skulle vi nyttja får fysik mer.
Vi hamnar bättre i positionerna och även om AIK har mycket boll så känns det betydligt bättre än i första halvlek. AIK har några avslut och det absolut farligaste gick i ribban och ner i stolpen men inte in i mål. Där hade vi en oerhörd tur att de inte kvitterade. Vi har nu mycket mer spel på offensiv planhalva och vi använder vår fysik bättre än i första halvleken. I 8:e minuten spelar Einar fram Fille som med en direktskarv slog ut bollen till Adam och han rusar in i straffområdet och drar till en bra skott som målvakten inte kan hålla. Returen går rakt ut och där hugger Fille som en kobra och sätter dit 2-0. Killarnas glädje är enorm. Nu har vi fått upp ångan och självförtroendet och någon minut senare kommer Ture in från vänsterkanten och drar till med högern. Målvakten kan inte hålla det skottet heller men denna gång är det Adam som hugger på returen och lägger in 3-0. Glädjen är nu euforisk. AIK lägger mycket spel på vår planhalva och fler gånger inne i vårat straffområde men avsluten går antingen mitt på Gurra eller över. Matchen slutar 3-0.
Alla 13 killarna ska ha en stor eloge för sin arbetsinsats och att vi inte hängde med huvudena trots att vi knappt fick låna bollen i första halvlek. Extra kul för Gurra att få hålla nollan. Han har nu släppt in 2 mål på den senaste 5 matcherna han stått, vilket är riktigt bra jobbat.

Träning imorgon och på onsdag. Väl mött då.